با سلام خدمت شما همراهان همیشگی، ما امروز در نظر داریم که درباره خرید میکروفون با شما عزیزان گفت و گو نماییم.
[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]
تصمیم گرفتیم که تعدادی سوال برای راحتی درک مطالب طرح نماییم
میکروفون چیست؟
میکروفون، چه کاربرد ها و مزایای دارد؟
چه عواملی در خرید میکروفون مهم و موثر می باشد؟
[/stextbox]
میکروفون چیست؟
میکروفون وسیله ای است که انرژی صوتی محیط اطراف را گرفته و آن را تبدیل به انرژی الکتریکی می کند و سپس صدای مورد نظر را به اسپیکر یا بلندگو های متصل به خود رسانده و صدا را در بلندگو ها به اشتراک می گذارد تا پخش شود.
همانطور که می دانید توانایی کم یا زیاد کردن صدای پخش شده توسط بلندگو ها به دست انسان می باشد بنابراین شخص می تواند به راحتی توسط کنترل کننده های صدا، صدای در حال پخش را کم یا زیاد کند.
اولین میکروفون در سال 1877 توسط مردی به نام David Edward در انگلیس اختراع شد؛ البته بهتر است بدانید که اولین میکروفون به علت نبود تکنولوژی های امروزی از کیفیت خوبی برخوردار نبوده.
درضمن بهتر است بدانید که در آن دوران، این میکروفون از جذابیت و شهرت فراوانی در میان مردم برخوردار بود، به همین علت در آن زمان قیمت این میکروفون سر به افلاک کشید. اما با گذشت زمان و پیشرفت علم، میکروفون هایی با کیفیت های متفاوت و بسیار بالا ساخته شد؛ که هم اکنون اشخاص می توانند به آسانی، این میکروفون ها را با قیمت های مناسب خریداری کنند.
ساختار ساده ولی پر از خلاقیت
میکروفون ها از ساختار بسیار ساده ای تشکیل شده اند اما بهتر است بدانید که برخلاف ساختار ساده ای که دارند، در ساخت آنها از خلاقیت های فراوانی استفاده شده است. ساختار اسپیکرها و بلندگوها به این شکل است که انرژی الکتریکی را گرفته و به انرژی صوتی تبدیل می کنند؛ اما در مورد میکروفون ها، این اتفاق کاملا برعکس می باشد.
همانطور که گفتیم میکروفون انرژی صوتی را گرفته و به الکتریکی تبدیل می کند و به سمت اسپیکر سوق می دهد و سپس طبق ساختاری که از بلندگو ها بیان کردیم؛ بلندگو، انرژی الکتریکی دریافت شده از میکروفون را گرفته و به انرژی صوتی تبدیل می کند؛ در نتیجه صدا از طریق بلندگو پخش می شود.
میکروفون ها از انواع فراوانی برخوردار می باشند که ما در اینجا به برخی از آنها می پردازیم:
میکروفون های خازنی
میکروفون های داینامیک
میکروفون های USB
میکروفون های بی سیم
میکروفون های کاندنسر
و…
خب حالا می خواهیم توضیحات مختصری را درباره سه نوع میکروفون گفته شده به شما عزیزان دهیم:
میکروفون های خازنی:
این میکروفون ها نسبت به میکروفون های داینامیک از حساسیت بالاتری برخوردارند و همچنین واکنش سریع تر و بهتری به صدای محیط اطراف دارند.
درضمن از دیگر فواید این نوع میکروفون ها می توان به تولید صدایی با کیفیت بالا و حساسیت فروان به دیگر صداهای محیط، نیز اشاره کرد.
این میکروفون ها در دو صورت ترانزیستوری و لامپی در شکل های مختلفی ساخته و به بازار عرضه می شوند.
این میکروفون ها یک تفاوت اساسی با دیگر میکروفون ها دارند، آن تفاوت کلی این است که، این میکروفون ها به یک تقویت کننده و مولد برقی نیاز دارند.
این میکروفون ها در کنار فوایدی که دارند معایبی هم نیز دارند؛ از جمله معایب موجود در آنها می توان به دو مورد زیر اشاره کرد:
حجیم بودن و بزرگی میکروفون:
در برخی موارد این نوع میکروفون ها را به صورت حجیم یا بزرگ تولید می کنند؛ که باعث می شود دست را خسته کند و باعث عرق کردن کف دست بشود.
حساسیت فراوان این نوع میکروفون ها به صدا:
اگر دقت کرده باشید؛ در مطالب قبل این مورد جزو فواید به شمار رفت. اما بهتر است بدانید که این مورد نوعی عیب هم برای میکروفون های خازنی محسوب می شود.
کاربرد میکروفون های خازنی:
این میکروفون ها به علت حساسیت فراوانی که به صدای محیط دارند گاهی در صدابرداری ها و ضبط فیلم و همچنین برنامه های تلوزیونی به کار برده می شوند.
میکروفون های داینامیک:
همانطور که گفتیم میکروفون های داینامیک حساسیت کمتری نسبت به میکروفون های خازنی دارند؛ در واقع این میکروفون ها در برابر فشار هوا وفرکانس های قوی مقاوم می باشند. این میکروفون ها از یک دیافراگم سبک و خیلی نازک تشکیل شده اند که باعث می شود در واکنش به فشار صدا، دیافراگم حرکت کند.
لازم به ذکر است که یک سیم پیچی وجود دارد که در میدان مغناطیسی معلق می باشد؛ به همین علت، حرکت دیافراگم باعث حرکت این سیم پیچی ها می شود و جریان الکتریکی کوچکی را ایجاد می کند.
میکروفون های USB:
میکروفون های USB جزو پیشرفته ترین، جدید ترین و به روز ترین میکروفون های موجود در جهان می باشند که در دست انسان خدمت می کنند.
این میکروفون ها بر خلاف اینکه جزو پیشرفته ترین نوع میکروفون هستند، از اجزای کاملا ساده و سنتی در ساخت و تولید آنها استفاده شده است.
اما با این حال این نوع از میکروفون ها در ساده شدن ضبط دیجیتال پرتابل تأثیر بسزایی گذارده اند. یکی از راه های ساده تر و راحت تر شدن ضبط دیجیتال پرتابل، این است که میکروفون را به سیستم کامپیوتری خود وصل نمایید سپس برنامه یا نرم افزار DAW را نصب و اجرا کرده و شروع به ضبط کنید.
میکروفون های بی سیم:
میکروفون های بی سیم یکی از راحت ترین و بهترین میکروفون های موجود هستند؛ این میکروفون ها از فواید بسیاری برخوردار می باشند. یکی از مهمترین فواید میکروفون های بی سیم این است که فرد سخنران به راحتی می تواند بر روی صحنه حرکت کند و راه برود؛ این مزیت باعث می شود که بسیاری از مردم به میکروفون های بی سیم علاقه مند شوند و به سمت آن سوق پیدا کنند؛ زیرا این میکروفون ها فاقد کابل ها و سیم های دست و پاگیر هستند.
از سوی دیگر این میکروفون ها به راحتی نصب می شوند و نیازی به پایه میکروفون و مانیتور های مربوطه ندارند. تا اینجای مطالب، ما سعی کردیم شما را با میکروفون و انواع آن آشنا نماییم زیرا برای خرید یک میکروفون خوب، حتما باید شناختی از میکروفون و انواع آن داشته باشید تا بتوانید یک میکروفون مناسب کار خود خریداری نمایید.
میکروفون های کاندنسر:
یکی دیگر از انواع میکروفون ها، میکروفون های کاندنسر می باشد. این میکروفون ها بیشترین کاربرد خود را در استودیو های پخش و استودیو های ضبط موسیقی،
خوانندگی دارند.
اما در برخی موارد پیش آمده است که، از این میکروفون ها برای پخش های زنده و سخنرانی ها استفاده می کنند.
این میکروفون ها از یک سیستم مکانیکی ساده برخوردار می باشند، که از یک دیافراگم رسانای خیلی باریک، بلند و کشیده تشکیل شده اند؛ که البته در بک پیلت یا دیسک فلزی قرار دارند.
طراحی این میکروفون ها به این صورت است که، میکروفون توسط یک خازن، که انرژی اش را توسط یک منبع ولتاژ خارجی تأمین می کند؛ کار می کند.
این منبع نیرو که انرژی خازن را تأمین می کند؛ معمولا یک باتری یا یک منبع برق اختصاصی می باشد. البته در برخی موارد ممکن است این منبع نیرو از طریق فانتوم پاوری که میکسر یا کارت صدای شخص را ارائه می دهد؛ تهیه شود.
میکروفون، چه کاربرد ها و مزایای دارد؟
اینکه هدف شما از خرید میکروفون چیست بسیار مهم می باشد، بنابراین بهتر است که در هنگام خرید حتما حتما این مورد را در نظر داشته باشید که چه ویژگی هایی را در انتخاب میکروفون در اولویت قرار داده اید. اصولا میکروفون در هر مکانی که که نیاز به سخنرانی یا پخش صدای یک یا چند نفر داشته باشد، کاربرد دارد. ما در اینجا قصد داریم، تعدادی از کاربرد های میکروفون را برای شما دوستان عزیز نام ببریم و
همچنین در نظر داریم که توضیحاتی کلی درباره آنها دهیم:
مراسمات عروسی، جشن و میهمانی ها
مراسمات و مجلس های عزاداری
مجالس سخنرانی
استودیو های خوانندگی
پخش های تلوزیونی و رادیویی
و برخی کاربرد های ضبط و برسی فراصوت
عبادتگاه ها
همایش ها و سالن های آمفی تئاتر
استادیوم های ورزشی
مشورت
خب ما در اینجا کاربرد های میکروفون را برای شما عزیزان عنوان کردیم اما بهتر است هنگام خرید حتما با چند تن از فروشندگان ابزار آلات صوتی که فروش میکروفون را هم بر عهده دارند مشورت کنید؛
زیرا آنها با پرسش درباره هدف شما از خرید و در نظر داشتن اولویت های شما از کاربرد میکروفون؛ و ویژگی های مد نظر شما، میکروفونی درست مطابق با سلیقه شما به شما معرفی می کنند.
همچنین شما می توانید در هنگام خرید بر مبنای مقدار موجودی خود میکروفون انتخاب کنید؛ یعنی میزان موجودی خود را با فروشنده در میان گذارید و از او بخواهید در انتخاب میکروفون، به شما کمک کند.
اما بهتر است که در جریان باشید که هرچه قیمت میکروفون افزایش یابد یا به قول معروف گران قیمت تر باشد می توان گفت که از مزایا و ویژگی های بیشتری برخوردار می باشد. بنابراین بهتر است که حتما هنگام خرید، قیمت میکروفون را در نظر نگیرید. در واقع باید به این نکته توجه فرمایید که هرچه ویژگی ها و مزایای یک میکروفون بیشتر باشد از تکنولوژی پیشرفته تری در ساخت آن استفاده کرده اند و به همین علت قیمت آن بالاتر می باشد.
خب بیشتر مواردی که در بالا به عنوان کاربرد های میکروفون برای شما ذکر کردیم به هم مشابه بودند به همین علت ما بعضی از موارد را انتخاب کردیم و می خواهیم در اینجا برای شما عزیزان توضیح دهیم؛ مورد ذکر شده به شرح زیر می باشد:
استودیو های خوانندگی:
در استدیو های خوانندگی از میکروفون هایی استفاده می کنند که از همه لحاظ از ویژگی های فوق العاده ای برخوردار می باشد؛ زیرا کسانی که در کار موسیقی و خوانندگی حرفه ای مشغول به کار هستند به خوبی از این موضوع آگاه هستند که میکروفون نقش بسیار موثری در ضبط
صدا دارد؛ در واقع بیشترین میکروفون هایی که در استودیو های خوانندگی مورد استفاده قرار می گیرند، میکروفون های کاندنسر می باشند. به عنوان مثال از بعضی میکروفون ها که به صدا حالت اکو و انعکاس می دهند نمی توان در این زمینه استفاده کرد؛ زیرا ممکن است باعث بهم زدن حالت صدا شود و در هنگام ضبط موسیقی صدای خواننده را به چند صدای مجزا تبدیل کند.
بنابراین اگر در کار موسیقی و خوانندگی کمی حرفه و تجربه کسب کرده باشید می توانید تشخیص دهید که چه میکروفونی با چه ویژگی هایی برای کار های ضبط موسیقی مناسب تر می باشد.
پخش های تلوزیونی و رادیویی:
خب در اینجا باید بگوییم که معمولا در هنگام خرید میکروفون، برای پخش های تلوزیونی و رادیویی سعی می شود که میکروفونی با ویژگی دفع نویز انتخاب کنند و همچنین
میکروفون انتخابی باید از ویژگی پخش رسای صدا برخوردار باشد. این مطالبی که برای این کاربرد ذکر شد دقیقا برای مورد های همایش ها و سالن های آمفی تئاتر و
استادیوم های ورزشی هم صدق می کند.
برخی کاربرد های ضبط و برسی فراصوت:
خب یکی دیگر از کاربرد های میکروفون، ضبط و برسی فراصوت می باشد.در واقع در دنیایی که ما زندگی می کنیم صداهایی وجود دارند که با گوش انسان قادر به شنیدن نمی باشد به این صدا ها فراصوت و فروصوت می گویند.
برخی از این میکروفون ها قادر هستند که صداهایی را که انسان قادر به شنیدن آنها نیست، را ضبط و آن را توسط اسپیکر ها پخش نمایند.
مجالس سخنرانی:
بیشتر میکروفون هایی که برای سخنرانی ها استفاده می شود از نوع میکروفون های داینامیک می باشد.
البته در بعضی موارد نیز برای راحتی حرکت فرد سخنران از میکروفون های بی سیم استفاده می شود. درضمن لازم به ذکر است که دیگرموارد کاربرد های میکروفون که در بالا ذکر شده( مراسمات عروسی، جشن و میهمانی ها، مراسمات و مجلس های عزاداری، عبادتگاه ها) را به صورت مجزا برای شما عزیزان توضیح نداده ایم
زیرا در آن موارد هم نیز در اکثر مواقع از میکروفون های داینامیک استفاده می شود. ما به این دلیل از توضیحات اضافه خودداری می کنیم که شما را از خواندن ادامه مطالب خسته نکنیم به همین علت ترجیح می دهیم از زیاده گویی بپرهیزیم؛ باشد که شما نیز از مطالب ذکر شده راضی باشید.
چه عواملی در خرید میکروفون مهم و موثر می باشد؟
عوامل بسیار بسیار مهمی وجود دارد که شما باید در هنگام خرید به آنها توجه فرمایید. از جمله مواردی که حائز اهمیت می باشد؛ این است که در مرحله اول همانطور که گفتیم حتما باید هدف خود را از خرید میکروفون مشخص کنید؛ زیرا هر یک از انوع میکروفون ها از ویژگی های خاصی
برخوردار می باشند. بنابراین همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم کاربرد هر یک از میکروفون ها با دیگر میکروفون ها متفاوت می باشد؛ به عنوان مثال می توان گفت که میکروفون هایی که در سخنرانی ها استفاده می شود با میکروفون هایی که برای ضبط موسیقی و کار های خوانندگان در استودیو های خوانندگی استفاده می شود باهم متفاوت است.
در مرحله دوم در نظر داشته باشید که از بین انواع مختلف میکروفون ها کدام یک را برای کار خود بر می گزینید؟
در مرحله سوم حتما حتما مقدار بوجه خود را در نظر بگیرید، اما در نظر داشته باشید که هنگام خرید خساست به خرج ندهید زیرا هرچه پول بیشتری برای خرید میکروفون هزینه کنید می توانید میکروفونی با ویژگی ها و خصوصیات بالاتری خریداری کنید.
جدول پاسخگویی فرکانسی میکروفون
بهتر است به خاطر داشته باشید که حتما جدول پاسخگویی فرکانسی میکروفون را مطالعه فرمایید؛ زیرا این جدول به شما می گوید که میکروفون مورد نظر شما برای چه شرایطی تولید شده است و در چه شرایطی می توانید از آن استفاده نمایید.
همچنین این جدول می تواند به شما خاطر نشان کند که میکروفون برای چه شرایطی مناسب نمی باشد. این جدول ها در کارخانه های ساخت میکروفون تولید می شوند؛ به این صورت که میکروفون توسط وسایل تست میکروفون، در یک اتاق استاندارد که در آن صدا هیچ انعکاسی از خود نشان نمی دهد؛ تست می شود.
اتاق استاندارد
در واقع هدف کارخانه داران تولید کننده میکروفون، از ساخت چنین اتاقی این است که بتوانند یک اتمسفر کنترل شده را ایجاد کنند، که باعث می شود هر میکروفونی که تولید می شود؛ در یک شرایط کاملا برابر تست شود. برای درست کردن جدول پاسخگویی فرکانسی میکروفون ، ابتدا باید یک اسپیکر یا بلندگو را درست، در روبه روی میکروفونی که قرار است تست شود، قرار دهند. سپس یک نویز صوتی را پلی کنند.
از آنجایی که میکروفون به یک آنالیزور طیف فرکانسی متصل می باشد؛ صدای ضبط شده را به آنالیزور طیف فرکانسی ارسال می کند. در نتیجه به این طریق جدول خروجی پاسخگویی فرکانس تولید می شود.
معمولا محدوده ای که این جدول دارد، ما بین HZ 20 تا KHZ20 می باشد که البته این میزان همان محدوده شنوایی انسان است.
خب حالا در ادامه تمام مطالبی که ذکر کردیم؛ به عنوان مطلب پایانی در نظر داریم که با یک جمع بندی نهایی، 6 نکته اساسی که باید قبل از خرید میکروفون به آن توجه کرد را برای شما عزیزان مطرح نماییم.
بهتر است قبل از گفتن 6 نکته به سراغ توضیحی که به این 6 نکته مربوط است برویم:
همه میکروفون ها برای دریافت کردن صداهای محیط اطراف خود نیاز به یک Polar Pattern یا الگوی قطبی دارند؛ بنابراین بهتر است در گام اول حتما به تحقیق و شناخت این الگوهای قطبی بپردازید، زیرا با شناخت بهتر و بیشتر این الگو ها، می توانید به راحتی بهترین میکروفون موجود در بازار که به کار و هدف شما مربوط است را خریداری کنید.
در واقع شاخت الگوهای قطبی باعث می شود شما تجربه خرید میکروفونی با جنس خوب را کسب کنید.
اگر بخواهیم توضیحی مختصر از الگوی قطبی به شما بدهیم؛ باید گفت که میکروفون به علت برخورداری از الگوی قطبی، نمی تواند صدایی را در اطراف یا پشت سر خود حذف کند؛ در نتیجه تمامی فرکانس های صوتی اطراف خود را به فرکانس الکتریکی تبدیل می کند.
همچنین، از دیگر فواید شناخت این الگو ها این است که، شما می توانید به راحتی نحوه صحیح استفاده از میکروفون را یاد بگیرید.
در ضمن بهتر است بدانید که یک میکروفون همه کاره وجود ندارد درنتیجه ما در اینجا می خواهیم میکروفون های مناسب برای هر کاری را به شما عزیزان معرفی کنیم.
6 نکاته ای که قرار است برای شما ذکر کنیم درواقع 6 الگوی قطبی موجود می باشند.
خب حالا که با الگوی قطبی آشنا شدید بهتر است که به سراغ 6 نکته اساسی برویم:
نکته اول(الگوی قطبی اول): Omnidirectional
این میکروفون ها به علت سیستم ساده ای که دارند، از کارایی و موارد مصرف بسیاری برخوردارند.
این دسته میکروفون ها از تمام جهت های اطراف خود، صدا ضبط می کنند.
به عنوان مثال:
محیط های مطبوعاتی خبری که در آن فرد مجبور است در حال حرکت مصاحبه کند.
به همین علت، این نوع میکروفون در دسته انعطاف پذیر ترین میکروفون ها قرار دارد اما در مقابل
باید گفت که این میکروفون ها از نویز پذیری هنگام استفاده از میکروفون برخوردار می باشند.
نکته دوم(الگوی قطبی دوم): Cardioid
این نوع میکروفون معمولا برای صدابراری مجالس عروسی، جشن ها و میهمانی ها، و همچنین
صدابرداری مستند ها و رویداد ها بیشترین کاربرد را دارد.
این میکروفون بسیار منعطف می باشد و برای بیشتر اهداف آدمی کاربرد دارد.
این میکروفون ها از طرح ها و سایز های متنوعی برخوردار هستند.
نکته سوم(الگوی قطبی سوم): Hyper cardioid – Mini-shotguns
بیشترین کاربرد این میکروفون، استفاده در صدابرداری فیلم ها و صدابرداری مستند ها و همچنین ضبط موسیقی می باشد.
تفاوت نکته دوم و نکته سوم در این است که در میکروفون های نکته سوم میزان نویز پذیری کمتر می باشد.
نکته چهارم(الگوی قطبی چهارم): Super cardioid- shotgun
در این نوع از میکروفون ها، می توان بیشترین کاربرد را به صدابرداری تلوزیونی و تولید فیلم های کوتاه و فیلم های مستقل اختصاص داد.
این میکروفون یکی از رایج ترین میکروفون های ممکن است که فیلم سازان به سراغ آن می روند.
نکته پنجم(الگوی قطبی پنجم): Lobra – Unidirectional
از این میکروفون بیشتر در موارد کنترل شده و صدابرداری فیلم های داستانی استفاده می شود.
باید اظهار داشت که از نظر فنی میکروفون تک سویی واقعی موجود نمی باشد اما این نوع بیشترین حالت تک سویی در بین انواع میکروفون را به خود اختصاص داده است.
تک سویی، در واقع به این معنی می باشد که فقط صدای یک نفر ضبط خواهد شد.
به طور مثال می توان گفت که در صدابرداری یک فیلم، تنها فقط صدای بازیگر اصلی که در سکانس مورد نظر، در حال ایفای نقش است ضبط می شود.
نکته ششم(الگوی قطبی ششم): Bidirectional
این میکروفون تنها به این منظور طراحی شده است که یه صورت یکسان صدای دریافتی در جلو و پشت سر خود را ضبط کند.
این میکروفون بیشتر در مصاحبه های رادیویی مورد استفاده قرار می گیرد.
اما لازم به ذکر است که این نوع از میکروفون در هیچ صدابرداری فیلمی نمی تواند کاربرد داشته باشد.