هواگیری صدا

هواگیری صدا

مقاله ای که امروز قرار است برای شما عزیزان مورد بررسی قرار دهیم راجع به هواگیری صدا می باشد با ما همراه باشید.

هوا گیری صدا یکی از کارهایی است که برای بهبود هر چه بیشتر صداهای ضبط شده صورت می گیرد. این کار توسط نرم افزار های مختلفی انجام پذیراست. ادامه ی مطالب را با هواگیری صدا و هرآنچه که باید در این باره بدانید پیش می بریم.

هواگیری یا نویزگیری در واثع جزئ از فرایند میکس است که شما می توانید آموزش های کامل میکس و مسترینگ را از اینجا بببنید.

هواگیری صدا
هواگیری صدا

[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]

در ادامه به برخی از سوالات شما عزیزان که ممکن است در این باره به ذهنتان خطور کرده باشد پاسخ می دهیم:

  1. مهم ترین نکات درباره ی هواگیری شامل چه مواردی می باشند؟
  2. هوا یا نویز چیست؟
  3. به چه دلایلی هواگیری صدا را برای صداهای ضبط شده انجام می دهند؟
  4. بهترین راه برای هواگیری یا نویزگیری صدا چیست؟
  5. آیا در ویدئو ها نیز می توانیم هواگیری انجام دهیم؟

[/stextbox]

 

مهم ترین نکات درباره ی هواگیری شامل چه مواردی می باشند؟

اولین نکته راجع به هواگیری این است که همیشه فایل ها را جداگانه هواگیری کنید. دلیل این توصیه این است که هر فایل صوتی ممکن است الگوهای خاص خود را داشته باشد و در حین میکس دو فایل با هم به دلیل وجود نویز های مختلف منجر به ایجاد یک نویز غیر عادی می شوند که قادر به حذف آنها نیستید.

نویز ها از لحاظ ولوم نویز، فرکانس و شکل موج نویز باهم تفاوت دارند. جالب است بدانید که اکثر نویز ها صدایی در غالب فش، هوم و یا هیس به گوش می رسند که در اصطلاح به نویز های سفید معروف می باشند، در نتیجه همیشه فایل هایی که نویز دارند را با هم میکس نکنید همچنین اهمیت اینکه از چه برنامه ای با چه قابلیتی استفاده می کنید اصلا مهم نیست

بلکه مهم این است که از میکس همزمان فایل هایی که هواگیری نشده اند خودداری کنید. نکته ی بعدی درباره ی انتخاب درست الگوی نویز هاست که دقت بالایی را می پذیرد، بهترین روش برای انجام این کار این است که قبل از اینکه به ضبط صدا بپردازید اجازه دهید صدای سکوت محیط نیز کمی ضبط شود علت این کار این است که می توانید در موسیقی که ضبط کرده اید صدای نویز ها را به راحتی تشخیص دهید.

بعد از این عمل شما می توانید به ضبط صدای مد نظر بپردازید، در انتهای کار شما یک الگوی خوب برای نویز گیری دارید که در ابتدا آن را ضبط کرده اید. نکته ای که بسیار به آن تاکید شده این است که در ابتدای کار به هنگام ضبط سکوت محیط نباید هیچ گونه صدای دیگری باشد زیرا کل صداهای ضبط شده دچار آسیب می شوند.

مهم ترین نکات درباره ی هواگیری شامل چه مواردی می باشند؟
مهم ترین نکات درباره ی هواگیری شامل چه مواردی می باشند؟

هوا یا نویز چیست؟

آلودگی صوتی و یا سیگنال های پیش بینی نشده معنای لغوی نویز می باشند. این سیگنال ها در هنگام ضبط صدا باعث به وجود آمدن صدایی غیر یکنواخت می شوند. برای رفع این نویز ها از نرم افزار های مخصوصی استفاده می شود تا به صدایی بدون نویز و با وضوح بالا رسید. لازم به ذکر است که نویز گیری همان هواگیری است.

هوا یا نویز چیست؟
هوا یا نویز چیست؟

به چه دلایلی هواگیری صدا را برای صداهای ضبط شده انجام می دهند؟

از مهم ترین دلایلی که فرد مجبور به حذف صداهای ناخالص یا همان نویز از یک صدای ضبط شده می شود می توان به دو مورد زیر اشاره کرد:

  • فردی که به ضبط صدا مشغول بوده است سخت افزار و وسیله ی مناسبی را برای این کار در اختیار نداشته است.
  • به هنگام ضبط صدا محیط و یا آکوستیک مناسبی وجود نداشته است.

مواردی که گفته شد عللی هستند که باید بعد از ضبط صدا حتما به هواگیری آن پرداخت در غیر اینصورت صدایی یک دست و بدون نویزی نخواهیم داشت. لازم به ذکر است که هرچه در هنگام هواگیری صدا دقت به خرج دهید شفافیت آن بالا می رود در نتیجه کیفیت کلی موسیقی نیز بالا خواهد رفت. از دیگر نکات قابل توجه هنگام هواگیری این است که نبود وجود نویز می تواند در هنگام میکس و مسترینگ تاثیرات مثبت قابل توجهی را به دنبال داشته باشد.

به چه دلایلی هواگیری صدا را برای صداهای ضبط شده انجام می دهند؟
به چه دلایلی هواگیری صدا را برای صداهای ضبط شده انجام می دهند؟

بهترین راه برای هواگیری یا نویزگیری صدا چیست؟

بهترین راه برای حذف هوا و یا نویز در موسیقی ها این است که منشا آنها را از بین ببریم، به بیانی دیگر به عایق سازی محیط بپردازیم. معمولا استودیو هایی که تجهیزات کافی دارند و پیشرفته هستند از عایق محیط برخوردارند که باعث می شود میزان نویز به حداقل خود برسد.

بهترین راه برای هواگیری یا نویزگیری صدا چیست؟
بهترین راه برای هواگیری یا نویزگیری صدا چیست؟

البته فراهم کردن چنین محیط هایی که هزینه ی زیادی دربر دارد برای همگان ممکن نیست و حتی برای خیلی ها امکان پذیر نیست.

در ادامه راهکار های کلی را ارائه می دهیم که به برطرف کردن نویز ها کمک می کند نظر به اینکه هر یک از موارد پیشنهادی مشکلات عدیده ی خود را دارند.

  • میکروفون:

می توانید برای رفع نویز میکروفون را به صدایی که قرار است ضبط کنید مثلا خواننده یا ساز نزدیک تر قرار دهید، البته که این کار معایبی نیز دارد مثلا امکان دارد نوع و جنس صدا مد نظر شما قرار نگیرد.

  • بیشتر شدن منشا صدا:

یکی دیگر از راهکار های پیشنهادی این است که خواننده با صدای بلند تر بخواند و یا اینکه ساز مورد استفاده بلند تر نواخته شود، این مورد هم مانند مورد قبل امکان دارد که مورد پسند شما واقع نباشد.

  • استفاده از پلاگین ها:

آخرین روش استفاده از پلاگین و یا نرم افزار های متفاوت است که توضیح هر یک از آنها از حوصله ی مخاطب خارج است.

و اما کلام آخر در رابطه با هواگیری این است که برای از بین بردن نویز ها باید با دقت هرچه تمام تر پیش بروید زیرا هرگونه بی دقتی موجب آسیب رساندن به سیگنال ها می شود، بنابراین شما ناچارید یا سیگنال ها را کم کنید و یا اینکه نویز ها را تحمل کنید.

آیا در ویدئو ها نیز می توانیم هواگیری انجام دهیم؟

ممکن است بعد از خواندن این مطالب در ذهن برخی این سوال پیش بیاید که آیا در فیلم ها نیز می توان نویزگیری کرد یا خیر؟ پاسخ این سوال مثبت است.

همانگونه که برای موسیقی ها قادر به هواگیری هستید در فیلم ها نیز چنین قابلیتی را می توانید اعمال کنید البته برای هر یک از نرم افزار مخصوص به خود باید استفاده کنید.

 

از اینکه مقاله ی ما را برای خواندن انتخاب کردید نهایت تشکر را داریم. هدف از گرآوری مطالب آشنایی بیشتر شما با موضوع مربوطه بود امیدواریم رضایت مند بوده باشد.