میکروفون بویا

میکروفون بویا

میکروفون بویا مانند سایر انواع میکروفون ها، در زمینه ضبط صدا مورد استفاده قرار می گیرد. با پیشرفت علم و تکنولوژی، امروزه انواع مختلفی از میکروفون ها برای برنامه های تلویزیونی، ضبط صدا در محیط های باز و بسته و در ابعاد بزرگ و کوچکی ساخته می شوند. در این مقاله قصد داریم تا به موضوع میکروفون های بویا بپردازیم.

[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]

در ادامه چند سوال در این زمینه مطرح کرده و پاسخ آن ها را با یکدیگر بررسی می کنیم.

میکروفون های بویا چه کاری انجام می دهند؟

میکروفون های بویا چگونه کار می کنند؟

میکروفون های بویا در کجا تولید می شوند؟

میکروفون های بویا چند نوع دارند و در چه زمینه هایی استفاده می شوند؟

[/stextbox]

 

میکروفون بویا
میکروفون بویا

میکروفون های بویا چه کاری انجام می دهند؟

این میکروفون ها مبدل هایی هستند که صدا را دریافت کرده و آن را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کنند. این سیگنال ها می توانند به یک بلندگو فرستاده شده و از آن جا در محیط پخش شوند؛ مانند زمان هایی که یک خواننده با استفاده از میکروفون، صدای خود را در کنسرت به گوش حاضران می رساند. دقت کنید که میکروفون کار تقویت صدا را انجام نمی دهد، بلکه بلندگو است که این کار را انجام می دهد.

میکروفن تنها باید صدا را گرفته و به یک سیگنال تبدیل کند. این سیگنال می تواند در یک کامپیوتر و یا تراشه الکترونیکی نیز ذخیره شود. سپس پردازش های لازم بر روی آن، انجام می شود.

میکروفون های بویا چه کاری انجام می دهند؟
میکروفون های بویا چه کاری انجام می دهند؟

میکروفون های بویا چگونه کار می کنند؟

تا اینجای مطلب توضیح دادیم که میکروفن های بویا چه می کنند. اما آن ها دقیقا چگونه صدا را به سیگنال تبدیل می کنند؟ دقت کنید که صدا در واقع انتشار امواج صوتی در هوا است. هنگامی که این امواج با ذرات هوا برخورد می کنند، صدا تولید می شود. حال از همین ایده در ساخت میکروفون های بویا نیز استفاده شده است. در داخل این میکروفون ها، از یک دیافراگم انعاطف پذیر استفاده شده است.

این دیافراگم، با برخورد امواج صوتی، سریعا مرتعش می شود. ارتعاش دیافراگم، به یک سیم پیچ در پشت آن منتقل می شود. با وارد آمدن فشار به این سیم پیچ، امواج مغناطیسی در آن تولید می شود. امواج مغناطیسی می توانند درون یک سیم، جریان الکتریکی ایجاد کنند. این جریان الکتریکی همان خروجی میکروفون است.

میکروفون های بویا چگونه کار می کنند؟
میکروفون های بویا چگونه کار می کنند؟

میکروفون های بویا در کجا تولید می شوند؟

میکروفون های بویا (Boya) در شرکت الکترو آکوستیک تولید می شوند. این شرکت، یک آزمایشگاه مرکزی و چندین موسسه تحقیق و توسعه دارد که در مناطق مختلفی از دنیا، انواع میکروفون ها را تولید می کنند.

این شرکت، مجموعه ای از تحقیقات علمی، توسعه، تولید، فروش و خدمات پس از فروش در زمینه میکروفون دارد. این شرکت در سال 2007 برای اولین بار در چین در مساحتی نزدیک به 6000 مترمربع، آغاز به کار کرد. در حال حاضر بیش از 200 پرسنل دارد که سالانه 50 هزار قطعه میکروفون تولید می کنند.

میکروفون های بویا در کجا تولید می شوند؟
میکروفون های بویا در کجا تولید می شوند؟

میکروفون های بویا چند نوع دارند و در چه زمینه هایی استفاده می شوند؟

ده ها میکروفون بویا در بازار موجود است که عمدتا برای برندهای نیکون، کنون، سونی، پاناسونیک، پنتاکس، سامسونگ، لیکرا و گوپرو و سایر مارک های بین المللی دیجیتال تولید می شوند. میکروفون های سازگار با دوربین های SLR و دوربین فیلمبرداری و همچنین گوشی های اندروید و آیفون، از جمله محصولات شرکت الکتروآکوستیک هستند.  این میکروفون ها برای اتصال به دوربین های فیلمبرداری و یا به صورت جداگانه مورد استفاده قرار می گیرند. در زیر به انواع مختلفی از میکروفون های بویا که در بازار وجود دارند، اشاره می کنیم:

میکروفن های همه کاره

الگوی عملکرد این میکروفون ها به شکلی طراحی شده که صدا را از هر زاویه ای ضبط می کنند. این میکروفون ها به دلیل طراحی غیر جهت دار، تفاوت های ظریف و بهتری از صدای محیط را ضبط می کنند و در نتیجه صدایی طبیعی تر به وجود می آید.

شما می توانید از این میکروفون ها در استودیو ها و سایر سالن ها (مانند مساجد) با آکوستیک عالی استفاده کنید. همچنین می توانید تا زمانی که صدا کم باشد، از آن ها برای ضبط زنده چندین ساز استفاده کنید. نکته منفی این میکروفون ها این است که آنها فاقد رد سر و صدا در پس زمینه هستند که باعث می شود آن ها برای مکان های پر سر و صدا نامناسب باشند.

میکروفون های شاتگان

میکروفون های شاتگان، دارای لوله ای هستند که الگوی قطبی پخش صدای آن ها را جهت دهی می کند. این طراحی منجر به یک الگوی قطبی محکم و با برد صدای بیشتر می شود. اگر چه میکروفون های شاتگان بیشتر برای ضبط صدا در فیلم و تئاتر مورد استفاده قرار می گیرند، اما برای ضبط کردن صداهایی مانند گروه های آواز کر و صدای طبل نیز استفاده می شوند.

میکروفن های چند الگویی

این میکروفون ها می توانند بین الگوهای قطبی مختلف برای پخش صدا سوئیچ کنند. بسیاری از میکروفن های کندانسور USB امروزی، از این ویژگی برخوردار هستند و به شما امکان می دهد تا با تغییر دادن یک سوئیچ، بین چندین الگوی مختلف جابجا شوید. مزیتی که این میکروفون ها دارند، این است که در مواقع مختلف و با شرایط محیطی متفاوتی، می توانند مورد استفاده قرار گیرند. فقط بخاطر داشته باشید که هنگام کار با این میکروفون ها نباید به طور تصادفی به قطعات متحرک و مدارهای آن، آسیب برسانید.

میکروفون های ریبون

این میکروفون ها انواع مختلفی دارند که مدل های جدیدتر آن ها، در استودیوهای بزرگ بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. در آن ها، از تکنولوژی نانوفیلم برای تبدیل امواج صوتی به جریان های الکتریکی استفاده می شود. با توجه به این که دقت و قدرت این میکروفون ها بسیار بالا است، عمدتا از آن ها برای ضبط حرفه ای موسقی استفاده می شود. در ساخت این میکروفون ها، از تکنولوژی چند الگویی نیز استفاده شده است. بنابراین شما می توانید به راحتی بین چند مود مختلف سوئیچ کرده و الگوی دریافت صدا را با توجه به شرایط، انتخاب کنید.

میکروفون های USB

این میکروفون ها از جذابترین میکروفن های بویا هستند. شما می توانید آن ها را به کامپیوتر و یا لپ تاپ خود متصل کرده و صدای خود را از این طریق برای ویرایش های بعدی، در کامپیوتر ذخیره کنید. تکنولوژی ساخت آن ها نیز مانند سایر دیگر انواع میکروفون است.

از همراهی شما تا پایان این مقاله سپاسگزاریم.